ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ: FOOTBALL LEAGUE ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

2013-08-02 00:12

 

 

Με δύο ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων θα διεξαχθεί τελικά η Football League για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

 

Μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Π.Ο. που έκανε δέκτες  τις εφέσεις των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, ο Πανηλειακός, η Ζάκυνθος, η Γλυφάδα (που έχει ένα μικρό θέμα αν τελικά θα αγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία) και τον Βατανιακό  θα μετακομίσουν στην Football League.

 

Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε ότι από τον όμιλό που συμμετείχε  εφέτος η Αναγέννηση στην Γ΄ Εθνική, ανέβηκαν  στην Football League, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οχτώ ομάδες!!!

 

Θα θυμάστε δε ότι η Ζάκυνθος στο μεταξύ μας παιχνίδι που έγινε στην Ζάκυνθο, δεν είχε χρήματα να πληρώσει, ούτε τους διαιτητές!!! Αυτό δεν έγινε μόνο στο δικό μας παιχνίδι, αλλά και σε άλλα που γηπεδούχος ήταν η Ζάκυνθος. Να όμως η Ζάκυνθος που θα αγωνιστεί και αυτή στην Football League με λιγότερο κόπο και τερματίζοντας 8η στην βαθμολογία!!!

 

Με τα προβλήματα ιστορικών ομάδων (Α.Ε.Κ.  Λάρισας, Πανσεραϊκού) δημιουργούνται  δύο όμιλοι, που υπό διαφορετικές συνθήκες,  τουλάχιστον οι μισές ομάδες από αυτές που θα  συμμετέχουν εφέτος  στην  Football League, δεν  θα την έβλεπαν ούτε με τα κιάλια!!!

 

Και όμως 28 οι ομάδες τελικά στην Football League από τις καραμπόλες που αναφέραμε παραπάνω. Ομάδες Γ΄ Εθνικής που με μία κερδισμένη έφεση μετατράπηκαν σε ομάδες Football League!!!

 

Όχι ότι αυτό μας κάνει καμιά τεράστια εντύπωση όλο αυτό το σκηνικό με αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η δυναμικότητα των ομάδων δεν θα είναι ανάλογη της κατηγορίας που θα αγωνίζονται.

 

Ένα ακόμη ερώτημα και μάλιστα εύλογο κατά την γνώμη μας είναι ότι, πως είναι δυνατόν παράδειγμα η Ζάκυνθος που δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους διαιτητές και κάνει έρανο μεταξύ των φιλάθλων της για να μαζέψει το απαιτούμενο ποσό, έχει χρήματα για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα 500.000 €; Θα δούμε.

 

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη την οριστική σύνθεση του βορίου ομίλου στο οποίο θα συμμετάσχει και η Αναγέννηση, είναι σίγουρο ότι με τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει (με πολλούς από αυτούς να έχουν εμπειρία και από Super League) και σε ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα, μπορεί να διακριθεί ευκολότερα από το να είχε έναν όμιλο με 40+ παιχνίδια.

 

Η Αναγέννηση με την εμπειρία και την ποιότητα που έχουν οι παίκτες της, μπορεί να διαχειριστεί παιχνίδια με ομάδες που οι μισές τουλάχιστον ήταν και πέρσι αντίπαλοι της. Κανένας δεν λέει ότι θα είναι ένα εύκολο πρωτάθλημα, αλλά οι προϋποθέσεις με βάση τους αντιπάλους υπάρχουν.  

 

Η Αναγέννηση με το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει μπορεί να φτάσει μακριά, ίσως και ποιο μακριά από όσο φανταζόμαστε,  αρκεί να το πιστεύουν και οι παίκτες της και γενικά όλοι όσοι πασχίζουν για αυτή την ομάδα. 

ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ