ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!

2013-08-13 14:27

 

Φτάσαμε λοιπόν λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων και ας δούμε κάποια πράγματα που είτε περάσανε στο ψιλά, είτε εκείνους που τους αφορά δεν τους ενδιαφέρει αφού δεν τους συμφέρει και σφυρίζουν αδιάφορα.

 

Μπαίνουμε λοιπόν αμέσως στο θέμα μας,

 

Πριν τρία καλοκαίρια, όπως θα θυμάστε η Αναγέννηση υποβιβάστηκε στην Δ΄ Εθνική. Κινδύνεψε η Αναγέννηση να σβηστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, μέχρι που την κατάσταση πήραν στα χέρια τους οι φίλαθλοί της.  Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και δεν θα αναφερθούμε σε αυτά για οικονομία χρόνου.

 

Στην ίδια κατάσταση με την προ τριετίας βασανισμένη Αναγέννηση, βρέθηκαν εφέτος αρκετές ομάδες αρκετές ομάδες και πλούσια ιστορία και βαριά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ονόματα. ΑΕΚ, Πανσερραϊκός, Λάρισα είναι τα μεγαλύτερα ονόματα που θα παίξουν εφέτος στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

Ας δούμε μια – μία τις ομάδες αυτές και όχι μόνο, για να κάνουμε τις συγκρίσεις με την Αναγέννηση.

 

Α.Ε.Κ.: Όταν η ομάδα της ΑΕΚ υποβιβάστηκε και μαθηματικά, οι φίλαθλοι της ομάδας πήραν στο κυνήγι τους παίκτες της ομάδος τους και έσπασαν κυριολεκτικά το Ο.Α.ΚΑ. Και ενώ οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (όπως θα θυμάστε) έδειχναν φιλάθλους να σπαράζουν στο κλάμα, ξαφνικά ανακάλυψαν την Δ΄ Εθνική ( η αν προτιμάτε την σημερινή Γ΄ Εθνική)!!!

 

Μπροστάρης σε αυτή την προοπτική για την ομάδα ο Τίγρης!!! Ένας τίγρης χωρίς δόντια και νύχια!!! Είναι αυτός που τον παρακαλούσαν οι φίλαθλοι να σώσει την ΑΕΚ από τον κατήφορό, αλλά αυτός σήκωνε τα χέρια ψιλά και κουνούσε το κεφάλι. Ο τίγρης λοιπόν πήρε τζάμπα μαγαζί, μαγαζί γωνία και πουλάει όνειρα για στάδια και πράγματα που ποτέ οι οπαδοί της δεν έχουν δει!!! Τζάμπα μάγκας δηλαδή ο τίγρης. Αφού πήρε την ομάδα της ΑΕΚ, και εξασφάλισε ότι σε δύο χρόνια θα είναι στην Super League πουλάει οπαδιλίκη και όνειρα.

 

Αντίθετα στην Αναγέννηση δεν ήρθε κανένας τίγρης, δεν ήρθε καν ούτε ένα λυκόσκυλο να σώσει την Αναγέννηση.  Η Αναγέννηση τράβηξε τον δύσκολο δρόμο της Δ΄ Εθνικής με τεράστια προβλήματα και μοναδικό συμπαραστάτη τον κόσμο της και μόνο τον κόσμο της. Δεν σκέφτηκε ο κόσμος της Αναγέννησης τα πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να επιστρέψει η Αναγέννηση εκεί που ήταν, το μόνο που σκέφτηκε ήταν μια νέα αρχή σε σωστές βάσης και ιδού τα αποτελέσματα. Οι 300 της Αναγέννησης είχαν το κουράγιο και την προνοητικότητα να ξεκινήσουν από την αρχή πριν 3 χρόνια!!! Που είναι οι χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ να σώσουν την ομάδα τους; Ότι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν οι χιλιάδες της ΑΕΚ το πέτυχαν οι 300 της Καρδίτσας!!!

 

ΛΑΡΙΣΑ: Τα προβλήματα τα ίδια με αυτά της ΑΕΚ, χρέη, χρέη, χρέη. Το πάλεψαν οι φίλοι της Λάρισας να κρατήσουν την ομάδα στην Football League, αλλά δεν τα κατάφεραν και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού όπως και η ΑΕΚ, η Λάρισα χρωστούσε σε όποιον μιλούσε Ελληνικά. Συζητήσεις επί συζητήσεων αποτέλεσμα όμως κανένα. Και εκεί περιμένανε τον Πλεξίδα να τους σώσει!!! Να τους σώσει αυτός που συνέδεσε το όνομά του με τον εξαφανισμό του ΑΟ Τρικάλων. Ως άλλος μάγκας και ο Πλεξίδας, δεν σκέφτηκε διαφορετικά από ότι σκέφτηκε και ο ¨Τίγρης¨, έναν χρόνο στην Γ΄, σε δύο χρόνια στην  Super League. Ο Βραχνάς της Γ΄ Εθνικής, και τα δύο χρόνια φαγούρας, δεν υπάρχει .

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ισχύει ότι και για την Λάρισα, με την διαφορά ότι εκεί δεν περιμένανε κανέναν μεσσία (αν και για λίγο τα παλέψανε είναι αλήθεια) να τους σώσει. Είναι ίσως η μόνη ομάδα που πλησιάζει στο προ τριών ετών σκεπτικό της Αναγέννησης,

 

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, δεν μπορεί παρά να νιώθεις υπερήφανος γιατί είσαι Αναγέννηση. Δίχως κεφάλαια, δίχως τζάμπα μεγαλοεπενδύτες, παρά μόνο της πλάτες των φιλάθλων η Αναγέννηση πήγε στις σήτες και επέστρεψε κρυστάλλινη και γεμάτη ζωή.  Στηρίζεται στον κόσμο της και μόνο σε αυτόν. Δεν δίστασε να πάει στην Δ΄ Εθνική και να επιστρέψει υπερήφανη, μετά από δύο χρόνια σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική. Αυτό που ο κόσμος της Αναγέννησης διέγνωσε και έπραξε πριν τρία χρόνια, άλλοι με ιστορία και χιλιάδες οπαδούς, δεν είχαν την δυνατότητα η δεν μπορούσαν να καταφέρουν αυτό που κατάφεραν οι φίλαθλοι της  Αναγέννησης!!!

 

Είναι μεγάλη μαγκιά να προηγείσαι των εξελίξεων, και να έχεις την διορατικότητα να βλέπεις τρία χρόνια μπροστά!!!

 

Σήμερα οι μεγάλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου ανακάλυψαν, αυτό που η Αναγέννηση το έκανε πράξη πριν κάποια χρόνια.

 

Αυτό που δεν μπόρεσαν  να καταφέρουν οι παραπάνω ομάδες και οι φίλαθλοί τους, είναι αυτό που κατάφεραν οι φίλαθλοι της Αναγέννησης. Να πάρουν την ομάδα από το ΜΗΔΕΝ  και να την σηκώσουν ψιλά. Να δημιουργήσουν αξιόλογη ομάδα με πενιχρά έσοδα. Να δημιουργήσουν ομάδα που θα ανήκει σε πολλούς και όχι σε έναν.

 

Σήμερα κάθε φίλαθλος της Αναγέννησης μπορεί και έχει δικαίωμα να καυχιέται για την Αναγέννηση, την δικιά του Αναγέννηση.

 

Κανένας φίλαθλος δεν μπορεί να στερήσει αυτό το δικαίωμα στον φίλαθλο της Αναγέννησης, γιατί κανένας φίλαθλος από τις παραπάνω ομάδες (και όχι μόνο), δεν είχε το κουράγιο, την υπομονή και την επιμονή να οραματιστεί μια ομάδα που θα ανήκει σε λαϊκή βάση.

 

Βέβαια το παραπάνω ζήτημα δεν εξαντλείτε στις παραπάνω ομάδες, αφού θα μπορούσαμε κάλλιστα να αναφερθούμε και σε άλλες που γευτήκαν τα αποτελέσματα των μεγαλοεπενδυτών στο πετσί τους πολλά χρόνια πριν και κατάληξαν στις τοπικές κατηγορίες (Καστοριά, Απόλλων Σμύρνης, Καλαμάτα, Νάουσα, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα κ.λ.π.).

 

Για όλους αυτούς τους λόγους αν είσαι φίλαθλος της Αναγέννησης, πρέπει να είσαι  υπερήφανος για αυτή την ομάδα πρότυπο (σε πανελλαδικό επίπεδο) που στέκεται στα πόδια της χωρίς δεκανίκια, μεγαλοεπενδυτές και άγρια θηρία.

 

Βρισκόμαστε μπροστά, πολύ μπροστά από ομάδες που είχαν την ευκαιρία τους, αλλά προτίμησαν τον εύκολο δρόμο των επενδυτών, δηλαδή τον δρόμο που τους έφτασε από τα σαλόνια της Super League, εφέτος να αγωνίζονται στα αλώνια της Γ'  Εθνικής.

 

Τελικά είναι προτέρημα να ανήκεις στην οικογένεια της Αναγέννησης. 

 

ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ